ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΟΛΥΜΠΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΑ ΚΑΡΔΙΟΤΟΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΧΟΛΥΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.

Η φύση θέλει το σώμα σε συνεχή κίνηση. Υποχρεώνει τον εγκέφαλο με τη λειτουργία των γονιδίων, από τη στιγμή της γέννησής μας, να οδηγεί το σώμα σε συνεχή κίνηση. Η αδράνεια του σώματος φέρνει τη δυσλειτουργία του εγκεφάλου και αυτή με τη σειρά της, την τεμπελιά.
Αν ο φαύλος κύκλος αυτός συνεχισθεί για καιρό, τότε σιγά-σιγά επέρχεται η καταστροφή του εγκεφάλου και η φθορά της ύπαρξής μας. Τεμπελιά στο σώμα σημαίνει κακή κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο και αδυναμία ανανέωσης των αιμοφόρων αγγείων του, άρα, και ελάττωση της δημιουργίας νέων κυττάρων, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες περιοχές, όπως είναι ο ιππόκαμπος, η παρεγκεφαλίδα.
Ελαττωμένη νευρογένεση, δηλαδή, δημιουργία νέων κυττάρων σημαίνει αναστολή της κανονικής λειτουργίας του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα την αδιαφορία του για κίνηση, που είναι και ο πρώτος στόχος της ζωής. Διότι ο άνθρωπος γεννήθηκε για να κινείται, ώστε να βρίσκει τροφή για να επιζήσει και να αναπαραχθεί.
Η σωματική απραξία μπλοκάρει τον μεταβολισμό του εγκεφάλου και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την εμφάνιση εγκεφαλικών νοσημάτων, αρχίζοντας κυρίως από τις ψυχιατρικές διαταραχές. Δυσλειτουργία ψυχής σημαίνει κατά κανόνα ελλιπή κίνηση.
Βέβαια, η έλλειψη κίνησης συνοδεύεται και από «βουλωμένες αρτηρίες», οστεοπόρωση, χαλασμένες αρθρώσεις, ξηρό δέρμα κλπ. Παράλληλα, όμως, έχουμε και ατροφία του εγκεφάλου με ελάττωση της σκέψης, τρέμουλο χεριών, έλλειμμα μνήμης, αδυναμία συγκέντρωσης, κατάθλιψη.
Η διακοπή της κίνησης και ιδιαίτερα, της κολύμβησης είναι αντιφατική για τον ρυθμό ζωής και επικίνδυνη για τον εγκέφαλο.
Τον άνθρωπο τον «γέννησε» το νερό και τον «ανέθρεψε» η κίνηση. Αυτό το αξίωμα δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.