ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ


ΠΟΣΟ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
Σε ένα ρεπερτόριο 32 τρόπων θανάτου, διαλέγεις αυτό που σου αρέσει να παίξεις. Μπορείς να διαλύσεις, να κατακερματίσεις, να πυροβολήσεις, να χτυπήσεις, να αποσυνθέσεις, να.., να.., να.. τον αντίπαλο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι όπλο σου αρέσει: πριόνι, μπαλτά, μαχαίρι, χειροβομβίδα, πολυβόλο, ούζι, δηλητήρια, συνδυασμό άλλων τεχνικών.
Πρόκειται για παιχνίδια των κομπιούτερ, που επιλεκτικά είναι στη διάθεση του καθενός. Διάσημο στους κύκλους των χρηστών, και ιδιαίτερα των παιδιών, το περίφημο quake που ήδη χρησιμοποίησαν τρεις γνωστοί παιδικοί πρωταθλητές του αμόκ. Δύο στην Αμερική και ένας στο Ερνφούτεν της Γερμανίας, που σε κατάσταση αμόκ σκότωσε 13 ανθρώπους.
Για χιλιάδες παιδιά η τετράγωνη οθόνη των κομπιούτερ αποτελεί όλο τους τον ορίζοντα και περνάνε ώρες ολόκληρες -και χωρίς ύπνο πολλές φορές- παίζοντας αυτά τα παιχνίδια. Το περίεργο είναι ότι σε κοινωνίες, που υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή για αυτού του είδους τις παρεκτροπές, εκεί ανθίζει ακόμη περισσότερο αυτού του είδους το σπορ.
Τα παιδιά παίκτες μαζεύονται κατά χιλιάδες και "παίζουν-πολεμούν" το ένα εναντίον του άλλου μέσα από τις οθόνες τους συντονισμένοι από τις γιγαντοοθόνες που υπάρχουν τριγύρω.
Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα περισσότερο από 50.000 παιδιά, μαθητές, φοιτητές και στρατιώτες παίζουν αυτά τα παιχνίδια. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς εξελίσσονται σε γνήσιους τηλεοπτικούς μονομάχους και μέσω του ίντερνετ με την "τέχνη" τους φτάνουν να κερδίζουν και μεγάλα χρηματικά βραβεία.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.