Η ΣΤΕΡΟΥΜΕΝΗ ΚΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΡΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ.
Στην Ψυχιατρική, ως ακαταλληλότερα για τη διαχείριση απλών οικογενειακών και προσωπικών καταστάσεων θεωρούνται τα άτομα με μειωμένη κριτική ικανότητα. Αυτά τα άτομα αποφεύγει κανείς να τα τοποθετήσει έστω και σε θέσεις μειωμένης ευθύνης.
Βέβαια, και εδώ υπάρχουν παραδείγματα που επιβεβαιώνουν το σωστό της υπόθεσης αυτής, π.χ. ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ. Ο συγκεκριμένος διετέλεσε αρχηγός του επιτελείου ενόπλων δυνάμεων στον πόλεμο του Κόλπου το 1991 και θεωρήθηκε ο κορυφαίος αρχηγός και εμπνευστής της νικηφόρας αυτής εξέλιξης. Μετά, βρέθηκε Υπουργός Εξωτερικών, θερμός υποστηρικτής της εισβολής στο Ιράκ. Γύριζε, μάλιστα, από συνάθροιση σε συνάθροιση, μεταξύ των άλλων και στον ΟΗΕ, προκειμένου να πείσει τους πάντες ότι το Ιράκ διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής, ενώ, ήξερε ότι έλεγε ψέματα.
Σήμερα δηλώνει ότι ο πόλεμος στο Ιράκ ήταν λάθος, όχι, βέβαια, δικό του, αλλά, των νέο-συντηρητικών, της ηγεσίας των οποίων ήταν ο ίδιος μέλος και κύριος εισηγητής.
Βλέποντας δε την πιθανή επικράτηση του νέου αντιπάλου υποψηφίου εγκαταλείπει το κόμμα του και δηλώνει υποστηρικτής των δημοκρατικών. Προφανώς, ελπίζοντας ότι τώρα αποφασίζει για τη σωστή μετριότητα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.