ΑΠΛΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΟΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ντάλας ονόμασαν τις νότιες περιοχές του Ισημερινού σαν «ζώνη» με τις πέτρες του νεφρού. Η έρευνα κατέδειξε ότι στρατιώτες που προέρχονται από τα βόρεια τμήματα με κρύα κλίματα των Ηνωμένων πολιτειών και μεταφέρονται για στρατιωτικούς λόγους σε ζώνες υψηλής θερμοκρασίας, όπως στις Αραβικές χώρες, παρουσιάζουν έντονα στοιχεία διαταραχών μνήμης, συγκέντρωσης προσοχής, πεσμένων αντανακλαστικών (εγκεφαλοπάθεια), καθώς, επίσης, και αυξημένες πέτρες στα νεφρά.
Ο λόγος αποδίδεται στο ότι δεν είναι συνηθισμένοι στις θερμές καταστάσεις της περιοχής και ως εκ τούτου, αφυδατώνονται εύκολα, ενώ παράλληλα, υπερσυμπυκνώνεται η ουρία των νεφρών προκαλώντας πέτρες στους νεφρά.
Ακόμα και όταν αυτοί φροντίζουν με τακτική χορήγηση ειδικού μεταλλικού νερού με τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία η κατάσταση αυτή δεν αποφεύγεται. Ο προσαρμοσμένος στα κρύα κλίματα οργανισμός των στρατιωτών αδυνατεί να αλλάξει συνήθειες και ως εκ τούτου «συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο».
Οι επιστήμονες που ασχολήθηκαν με το φαινόμενο πιστεύουν πως γενικά, λόγω της αλλαγής των κλιματικών συνθηκών, οι κάτοικοι του Βορείου ημισφαιρίου της γης θα αυξήσουν κατά 100% την ποσότητα της «πέτρας των νεφρών» μέχρι το τέλος του αιώνα.
Είναι κάτι που πρέπει να προσέξει ο καθένας με τις αλλαγές κλίματος και να φροντίσει τον εαυτό του διαιτολογικά ώστε να το αποφύγει.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.