ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΙΩΣΕΙΣ


Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΕ ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.






Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο ιός του Νείλου εμφανίστηκε σε 12 περιοχές του Κάιρο, καθώς και στο Μορένο του Βάλεϊ της Καλιφόρνια. Μια ιδιαίτερα ανησυχητική είδηση, διότι τα τσιμπήματα των κουνουπιών, τα οποία είναι και θανατηφόρα, εξελίσσονται σε επιδημία. Το όλο γεγονός δεν είναι περίεργο όταν συμβαίνει στις εκβολές του Νείλου στην Αίγυπτο, όπου οι συνθήκες υγιεινής είναι ακραία υποβαθμισμένες.
Όταν, όμως, παρουσιάζεται μια τέτοια επιδημία σε μια από τις πλουσιότερες περιοχές της Αμερικής, γεμάτη από παλατάκια με γκαράζ, πισίνες, κήπους, μεγάλους δρόμους, τα πλέον μοντέρνα δίκτυα αποχέτευσης και ύδρευσης, τότε σημαίνει ότι ο κόσμος έρχεται ανάποδα.
Η ύφεση που χτύπησε την Αμερική δεν είναι μόνο σκληρή σε ότι αφορά τα πορτοφόλια των Αμερικάνων. Είναι σκληρή και στις οικονομικές διαδικασίες επανάκτησης των τραπεζών των ακινήτων μετά από τα ληγμένα δάνεια. Ειδικές αστυνομικές μονάδες αδειάζουν τα σπίτια κατά εκατοντάδες, σε περιοχές όπου οι δανειολήπτες αδυνατούν να πληρώσουν τους τόκους, όπως στο Μορένο Βάλεϊ, με αποτέλεσμα να επέρχεται μέσα σε λίγες εβδομάδες η ερήμωση ολόκληρων περιοχών.
Έτσι, εκεί, που παλιά βρίσκονταν επίγειοι παράδεισοι, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα εμφανίζονται αρουραίοι, αδέσποτα σκυλιά, άγρια ζώα και κάθε είδους ζωύφια, που προκαλούν ποικιλίες από επιδημίες διάφορων μικροβίων όπως π.χ. τα κουνούπια του Νείλου.
Βέβαια, κατά την αμερικάνικη νομοθεσία, ο καινούριος κτήτορας, δηλαδή, οι τράπεζες έχουν και την υποχρέωση της φροντίδας των σπιτιών και των περιβάλλοντων χώρων. Αυτό, βέβαια, λόγω της έκτασης του προβλήματος είναι αδύνατον να γίνει, με αποτέλεσμα οι επιδημίες να αυξάνονται.
Σαν τελευταία λύση έχει προταθεί να γεμίσουν οι πολυτελείς πισίνες με ακατέργαστο πετρέλαιο, έτσι, ώστε, να σκοτώνονται τα διάφορα μικρόβια. Αλλά και αυτό το έξοδο από τις σε κατάρρευση οικονομικά τράπεζες δεν μπορεί να εκτελεστεί.
Έτσι, εκεί που παλιά ήταν αστικές ή μικροαστικές παραδεισένιες εστίες, αναπτύσσονται κομμάτια ζούγκλας, πλημμυρισμένα από αδέσποτα ζώα και αστέγους με εκρήξεις βίας και επιδημίας. Ξαναγυρίζει, δηλαδή, η Αμερική στο πνεύμα των πρώτων χρόνων, όπου ο καθένας ήταν για τον εαυτό του και η βία για όλους.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.