ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 400 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ
Μία οικονομική ασφυξία, που πιέζει πάρα πολλές ελληνικές θεραπευτικές μονάδες, οι οποίες καταφεύγουν στον ακριβό δανεισμό προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν την ομαλή τους λειτουργία. Πολλά από αυτά τα νοσοκομεία έχουν παραδοθεί στην κρατική ενίσχυση, που είναι και η τελευταία ελπίδα για τη συνέχιση της λειτουργίας τους. Τώρα αν είναι ομαλή ή όχι αυτή η λειτουργία, θα δείξει ο χρόνος.
Στην ταμπέλα που δείχνουμε φαίνονται οι οφειλέτες. Εκεί φαίνεται το τι χρωστάει το κάθε νοσοκομείο της πρωτεύουσας και των ελληνικών μεγαλουπόλεων αναλυτικά. Το χρέος είναι τεράστιο, η δυσλειτουργία είναι πάρα πολύ μεγάλη. Η διοίκηση που κουμαντάρει όλα αυτά τα πράγματα, το μόνο που κάνει, παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες, είναι να αναπαράγει το χρέος όλο και προς τα πάνω, οι ασθενείς αυξάνονται, οι θεραπείες γίνονται πολυπλοκότερες, οι ανάγκες σε φάρμακα περισσότερες.
Είναι κάτι πάρα πολύ έντονο με κοινωνική προέκταση και κοινωνικό άγχος. Πλέον, η γενική υποβάθμιση των νοσοκομείων λόγω των μεγάλων χρεών και της αδυναμίας πληρωμής γιατρών, και ιδιαίτερα εξειδικευμένων σε σπάνιες ειδικότητες, αυξάνει το κόστος και υποβαθμίζει τα νοσοκομεία. Αυτή τη στιγμή και εξετάσεις δε μπορούν να γίνουν και θεραπεία σωστή δε μπορεί να δοθεί, ή αν γίνει προσπάθεια και για τα δύο δεν υπάρχει ο κατάλληλος γιατρός εκεί ή ομάδα των θεραπευτών να τα συντονίσει.
Βέβαια, σε τέτοιες κακές καταστάσεις λείπει παντελώς και το στοιχείο της έρευνας. Όπου δεν υπάρχουν λεφτά, δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.
Όλοι μας παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα την εξέλιξη αυτής της τεράστιας φούσκας χρεών, όπου όλοι γνωρίζουμε πως δεν υπάρχουν τα χρήματα να πληρωθούν τα χρέη. Περισσότερο το γνωρίζουν και οι δανειστές, εν προκειμένου οι φαρμακευτικές εταιρείες, που θα πάψουν σιγά – σιγά να τροφοδοτούν τα νοσοκομεία. Το αποτέλεσμα μπορεί κανείς να το φανταστεί.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.