ΕΝΑ ΠΟΛΥ-ΧΑΠΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ


ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΩΝ ΙΝΔΙΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο του μεταβολικού συνδρόμου, δηλαδή, παχυσαρκία, σάκχαρο, υπέρταση, διαβητοπάθεια, κυριολεκτικά θερίζει. Πλούσιες και φτωχές χώρες λόγω της κακής ποιότητας διατροφής έχουν όλο και περισσότερους ασθενείς, που πλέον ανέρχονται σε εκατομμύρια, με τις τέσσερις αυτές βασικές αρρώστιες.
Αυτές είναι οι βασικές, διότι υπάρχουν και υπο-ομάδες, όπως π.χ. το διαβητικό πόδι, το ουρικό οξύ, οι νεφρικές παθήσεις κλπ, που τις ακολουθούν. Λόγω του πολυπαραγοντικού των ασθενειών αυτών έχει δημιουργηθεί μια τεράστια ζήτηση σε πανάκριβα φάρμακα, τα οποία ασθενείς μόνο στις πλούσιες χώρες μπορούν να τα καλύψουν.
Με την οικονομική κρίση που έχει ο πλανήτης στις χώρες του Τρίτου κόσμου αυτή η φαρμακευτική αγωγή είναι πολυτέλεια, με συνέπεια να πληθαίνουν οι παρενέργειες των φαρμάκων και να πεθαίνουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι από την έλλειψη τους.
Η φαρμακοβιομηχανία των Ινδιών «Dr. Reddy’s» παρασκεύασε το φάρμακα «Red Heart», που περιέχει πέντε διαφορετικές ουσίες, οι οποίες αντιμετωπίζουν τις παρενέργειες του μεταβολικού συνδρόμου και κυρίως, τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Οι υποψήφιοι για το χάπι αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι άνδρες και γυναίκες μετά τα 55, που καπνίζουν, έχουν περιττά κιλά, δεν ασκούνται, έχουν καρδιαγγειακές διαταραχές. Τα άτομα αυτά θα έχουν σε ένα χάπι τα πλεονεκτήματα τεσσάρων φαρμάκων, που έπρεπε έτσι κι αλλιώς να πάρουν, για να διατηρήσουν πίεση, σάκχαρο, ένταση σε χαμηλά επίπεδα.
Το καλό είναι ότι, ακριβώς επειδή η παρασκευή γίνεται στην Ινδία, το κόστος αυτού του «πολυχαπιού» θα είναι πάρα πολύ φθηνό, με αποτέλεσμα να είναι προσιτό σε όλες τις ομάδες του πληθυσμού, ή ακόμα να διανέμεται δωρεάν στους απόρους με κρατική χορήγηση.
Πρόκειται για μια λύση ανάγκης, πολύ εξυπηρετική, και πραγματικά είναι κάτι που φέρνει η εξέλιξη και η πίεση για τη σωτηρία πολλών ανθρώπων. Είναι κάτι που πρέπει να χαιρετιστεί με ιδιαίτερη χαρά, και βέβαια, η χαρά αυτή θα είναι αντιστρόφως ανάλογη της τιμής του πολυχαπιού.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.