ΑΨΥΧΟΛΟΓΗΤΗ ΕΚΡΗΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Για να γίνει κανείς πολιτικός είναι απαραίτητη προϋπόθεση να έχει μια διαφοροποιημένη, σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες, προσωπικότητα. Αυτή η διαφοροποίηση επικεντρώνεται, κατά κύριο λόγο, στο ναρκισσιστικό προφίλ της προσωπικότητας.
Η ψυχοδυναμική ανάλυση του γεγονότος αυτού βασίζεται στο ότι αυτά τα πρόσωπα προκειμένου να δράσουν και να παράγουν έργο, χρειάζονται και το κίνητρο και την επιβεβαίωση του αποτελέσματος. Βέβαια, το ειδικό βάρος της επιβεβαίωσης, το κίνητρο, βέβαια, είναι πάντα δεδομένο, είναι προτιμότερο να έρχεται από καταξιωμένα άτομα ή οργανισμούς της κοινωνίας. Όταν αναμενόμενα αυτό δεν συμβαίνει τις περισσότερες φορές στους πολιτικούς, τότε η αναζήτηση αυτή της επιβεβαίωσης έρχεται έναντι αντιπαροχής με την μορφή της κολακείας από άλλες πλευρές.
Αν δε κάποια στιγμή σταματήσουν και οι κόλακες, σχιζοειδικά ο πολιτικός αυτοεπιβεβαιώνεται αυτοκολακευόμενος. Το κύκλωμα αυτό της αυτοτροφοδοσίας του Εγώ, βέβαια, υπάρχει χρόνια, με αποτέλεσμα να είναι στην αρχή εργαλείο διαμόρφωσης και μετά, τμήμα της προσωπικότητας.
Περνώντας τα χρόνια και φθάνοντας η βιολογική φθορά μαζί με την ρουτίνα της καθημερινότητας πέφτουν και οι εγκεφαλικές λειτουργίες, μειώνεται και η προσωπική προβολή, έτσι ώστε το τυχόν πλήγμα της ναρκισσιστικής παραμέτρου της προσωπικότητας να φέρνει αβάσταχτο πόνο, κατάθλιψη και κυρίως, πανικό.
Αυτή την εικόνα έδινε υπουργός και χρόνια «ιερό τέρας» της πολιτικής, διαμαρτυρόμενος ασύντακτα και ανερμάτιστα κραυγάζοντας συγχυσμένος και κυρίως πανικόβλητος εναντίον δικαστών που πιθανόν να είχαν πριν και την πολιτική του προστασία μετά την έκδοση της απόφασης.
Το όλο γεγονός είναι πάρα πολύ χαρακτηριστικό, γιατί σαν καθημερινό παράδειγμα είναι αποκαλυπτικό της ναρκισσιστικής πλευράς των πολιτικών, οι οποίοι πέρα από αυτή, πιθανόν συναισθηματικά, να μην έχουνε, τουλάχιστον στις μέρες μας, κανένα άλλο ιδιαίτερης έντασης συναισθηματικό στοιχείο.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.