Εκατοντάδες δισεκατομμυρίων δολαρίων γίνονται αυτές τις μέρες σε αμερικάνικες ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές, κυριολεκτικά αέρας. Περισσότερο, όμως, από την παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία και φιλελεύθερη αγορά, κλονίζεται το όραμα της εξέλιξης όλου του κόσμου.
Πανίσχυρες αμερικανικές τράπεζες, πιστωτικοί οργανισμοί και βιομηχανίες, παθαίνουν χρηματιστηριακό καταποντισμό μέσα σε λίγες μέρες, καθοδηγούμενοι από μάνατζερ με πτυχία μεγάλων αμερικανικών πανεπιστήμιων, αλλά, πλήρη απειρία για την διεθνή αγορά.
Βέβαια, μαζί με την απειρία λείπει παντελώς και το στοιχειό της ψυχολογίας για το πώς θα χειριστούν πράγματα και ανθρώπους, και κυρίως, τα χρήματά τους. Γίνονται επενδύσεις τεραστίων ποσών χωρίς κανέναν επιστημονικό υπολογισμό του ρίσκου της κοστολόγησης και οικονομικών παραμέτρων.
Αποτέλεσμα, η μια καταστροφή να διαδέχεται την άλλη και η επόμενη οικονομική τρύπα να καταπίνει την προηγούμενη ή ότι άφησε η προηγούμενη.
Την ώρα που όλη η αμερικάνικη αγορά κόπτεται να βρει αγοραστές έναντι πινακίου φακής για τους οικονομικούς κολοσσούς που καταρρέουν, ένας παμπόνηρος και σίγουρος γνώστης της αγοράς, ο μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ επενδύει τα δισεκατομμύριά του στην βιομηχανία τσίχλας και πολλαπλασιάζει τα κέρδη του, δίνοντας ένα ακόμη μάθημα εξυπνάδας στους μεγαλοσχήμονες νομπελίστες της οικονομίας.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.