ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΙΕΖΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ


Ο πράγματι πολύ ενδιαφέρων σκηνοθέτης και παραγωγός Όλιβερ Στόουν βγάζει στην αγορά μια νέα βιογραφικού περιεχομένου ταινία, το Ντάμπλιγιου «W». Πρόκειται για το μεσαίο αρχίγραμμα του George W. Bush, στον οποίο αναφέρεται η ταινία. Είναι ένα νέο κινηματογραφικό έπος, όπως το «JFK» για τον Κένεντυ ή το «Nixon», ακόμα και για το «Castro» ή τον δικό μας «Μέγα Αλέξανδρο».
Ο Στόουν με χαρακτήρα πολεμιστή και θητεία στο Βιετνάμ, αλλά και τάσεις αυτοκαταστροφής και παρακμής, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος στις συνεντεύξεις του, παράλληλα, όμως, έντονα πολιτικοποιημένος, ενδιαφέρεται για το πώς επηρεάζεται το πλήθος από τις αδυναμίες των ηγετών.
Στο τελευταίο φιλμ απορεί πώς ένας κάτω από το μέτριο πολιτικός, ο Μπους, με έντονα χαρακτηριστικά παρακμής (πρώην αλκοολικός) κάνει τέτοια καριέρα και πείθει το αμερικάνικο κοινό. Πιθανόν, δε μπορεί να φανταστεί ότι το κοινό, και όχι μόνο το αμερικάνικο, αντιδρά όπως αντιδρά, γιατί μια τέτοια φιγούρα του είναι πολύ πιο οικεία και αποδεκτή από οποιοδήποτε φωτισμένο διανοούμενο.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.