ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥ ΓΚΕΡΙΝΓΚ


Με δηλώσεις – εκκλήσεις των μεγάλων ποδοσφαιρικών αστέρων Μαρτσέλο Λίπι και Φάμπιο Καναβάρο (φωτό) εκφράζουν τα στελέχη του ιταλικού ποδοσφαίρου την αγωνία τους για το νέο κρούσμα της νόσου Λου Γκέρινγκ (Πλάγια Αμυοτροφική Σκλήρυνση), που εκ νέου εμφανίστηκαν στη διπλανή χώρα. Και τους δύο μεγάλους επωνύμους του ιταλικού ποδοσφαίρου δεν τους βασανίζει τόσο η εμφάνιση των νέων κρουσμάτων, αλλά η ύπαρξη αυτών που ακόμα είναι αδιάγνωστα.
Αναμενόμενα στο φως της δημοσιότητας έρχονται τα κρούσματα των επωνύμων, όπως αυτό του 42χρονου Στέφανο Μπορτζιονόβο, ο οποίος ήταν επίσης παίκτης της εθνικής ομάδας. Υπάρχουν, όμως, και άλλα σε όλο των ευρωπαϊκό χώρο που μέχρι στιγμής μένουν άγνωστα. Λίμπι και Καναβάρο κάνουν έκκληση για συστηματική έρευνα, ακόμα και αν αγγίζει τις πραγματικές δομές του αθλητισμού. Η ανησυχία επικεντρώνεται στα εντατικά προγράμματα προπόνησης, λήψης συμπληρωμάτων και πιθανόν, ιδιαιτερότητες που έχουν σχέση με αυτά, αλλά δεν έχουν καταγραφεί.
Η ασθένεια του Λου Γκέρινγκ προκαλεί φθορά των κυττάρων των πρόσθιων κεράτων του νωτιαίου μυελού με αποτέλεσμα να φέρνει γενικευμένη παράλυση, και κυρίως, των αναπνευστικών μυών, έτσι που ο ασθενής να οδηγείται στο μαρασμό και στο θάνατο. Είναι μια ασθένεια που εμφανίζεται κατά κανόνα μετά το 60ο έτος της ηλικίας, με εξαίρεση τους ποδοσφαιριστές. Σε αυτούς εμφανίζεται σε πολύ μικρή ηλικία, πολύ πιο επιθετική και με τρομακτικά μεγαλύτερη συχνότητα έναντι του άλλου πληθυσμού.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.