Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟ 2008


Στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα επιτεύχθηκε ένα τεράστιο άλμα της λεγόμενης κλασικής γενετικής. Με τη βοήθεια της μοριακής βιολογίας, των τεχνικών της γενετικής μηχανής και την υποστήριξη της ψηφιακής τεχνολογίας, η κλασική γενετική εκτοξεύθηκε στα παραγωγικά ύψη, φεύγοντας τελείως από τα γραφειοκρατικά διδακτικά σχήματα των πανεπιστημίων.
Το 2008 είναι άκρως σημαντικό για τη γενετική επιστήμη και βιομηχανία, διότι μια πρωτοπόρος στον χώρο αυτό χώρα έδωσε το πράσινο φως για επαναστατικές τομές στον τομέα αυτό. Συγκεκριμένα, η Αγγλία με νόμο, που ψηφίσθηκε στη Βουλή της τις αρχές του χρόνου, ανοίγει την πόρτα για την έρευνα τελείως στη γενετική.
Ουσιαστικά, ο καθένας μπορεί σε οποιοδήποτε εργαστήριο να κάνει κάθε είδους παρέμβαση σε κάθε είδους γενετικό υλικό και να πειραματίζεται με τις εξελίξεις. Άνοιξε, δηλαδή, η δυνατότητα της γενετικής του «super market».
Ο καθένας μπορεί να παραγγείλει και να πάρει ό,τι φαντάζεται πως μπορεί να του προσφέρει η γενετική μηχανή.
Οι βιοτεχνολογίες που αναπτύσσονται μας δίνουν πλέον τη δυνατότητα να παράγουμε τρόφιμα και παιδιά του εργαστηρίου, φθάνει να το επιθυμούμε και να δεχόμαστε την επάρκεια των «γενετιστών – δημιουργών».
Αυτό είναι απαραίτητο γιατί το κοινοβούλιο ππροσωρινά πιθανόν δεν ψήφισε και πρωτόκολλο ελέγχου των γενετικών πειραμάτων και εφαρμογών.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.