ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ AIDS ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ


Τελευταίες έρευνες κατέδειξαν ότι ο ιός του Aids προσβάλλει το σώμα, και γενικά όλα τα συστήματα, πολύ γρηγορότερα από ότι μέχρι τώρα θεωρείται. Ενώ μέχρι τώρα κυριαρχούσε η πίστη πως η μετάδοση του Aids χρειάζεται ένα χρόνο «επώασης» περίπου τέσσερις με πέντε εβδομάδες, τώρα οι νέες έρευνες που έγιναν στο πανεπιστήμιο του Ντιούκ στην Αμερική δείχνουν ότι χρειάζονται μερικές μέρες.
Σε ασθενείς που είχαν πρόσφατη μόλυνση και υπέστησαν απανωτούς ελέγχους αίματος, σχετικά με την ανάλυση και με την ιολογία της αρρώστιας, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι πράγματι υπάρχει μια φοβερή επιτάχυνση στην μετάδοσή της μέσα στο σώμα.
Ένα ιδιαίτερο στοιχείο, όπου εξήγησε αυτή την εξέλιξη, ήταν το γεγονός ότι υποπροϊόντα της διάσπασης των Τ4 κυττάρων, που εμφανίζονται σε αυτές τις λοιμώξεις, εντοπιστήκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Αυτά τα υποπροϊόντα της διάσπασης αυτών των κυττάρων, πιστεύουν οι επιστήμονες, είναι και τα στοιχεία που βοηθούν στην γρήγορη εξέλιξη της ανάπτυξης του Aids και καταστέλλουν το ανοσοποιητικό-αμυντικό σύστημα τού οργανισμού.
Φαίνεται ότι στις περιπτώσεις αυτές, και ιδιαίτερα σε άτομα που προγεννητικά είναι διατεθειμένα και επιρρεπή στις ιώσεις, το νευρικό σύστημα να είναι αδύναμο να προστατεύσει το ανοσοποιητικό, έτσι που αυτό προσβάλλεται ιδιαίτερα εύκολα από την όλη διαδικασία της μόλυνσης.
Πρόκειται για δύο ιδιαίτερα ευαίσθητα στοιχεία τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη στο αγώνα που γίνεται αυτή την στιγμή για την εύρεση κάποιου εμβολίου ή τουλάχιστον κάποιας χημικής ουσίας, που να ανακόπτει την επιθετικότητα της διαδικασίας αυτής. Είθε να βρεθούν γρήγορα τα στοιχεία αυτά που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της φοβερής αυτής ασθένειας που πλήττει πάνω από 40 εκατομμύρια ανθρώπους στην γη.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.