Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΛΗΝΑ (IN VITRO FERTILISATION)


Η εμπορική δραστηριότητα γύρω από την «οικογένεια του σωλήνα» ξεκίνησε με 600.000 ευρώ περίπου πριν από 30 χρόνια. Τα λεφτά αυτά ήταν η προσφορά της αγγλικής εφημερίδας Daily Mail για την αποκλειστικότητα της δημοσίευσης της lovely Louise.
Η Louise Brown γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό στο Oldham της βορείου Αγγλίας. Το ιδιαίτερο και αυτό που κοστολογήθηκε για 600.000 ευρώ, ήταν ότι αποτελούσε το πρώτο επιτυχημένο πείραμα της αναπαραγωγής του σωλήνα, της in vitro fertilization (IVF), κατά την αγγλική ορολογία.
Επρόκειτο τότε για την πρώτη ουσιαστική ανθρώπινη παρέμβαση στη δημιουργική εξέλιξη. Μετά από αυτό καταρρίφθηκαν πολλά ηθικά και ιατρικά εμπόδια. Πλέον, ουσιαστικά καταργήθηκε η φυσιολογική «λοτταρία» αναπαραγωγής παιδιών μετά από σεξουαλική συνεύρεση των γονέων.
Η γενετική αναπαραγωγή και η κυτταρολογία αλλάζουν πλέον διαδικασίες από καταβολής κόσμου και αναλαμβάνουν την κατευθυνόμενη από την ανθρώπινη θέληση εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη.
Η ύπαρξή μας στη φύση μελλοντικά θα γίνει ακόμη πιο ανθρωποκεντρική. Βέβαια, τα κενά είναι πολλά, διότι λείπει το βαθύ και απόλυτο επιστημονικό υπόβαθρο για τέτοιες διαδικασίες, όσο επιτυχημένες και αν φαίνονται ορισμένες από αυτές τις τεχνικές. Δυστυχώς, υπάρχει και μια αφθονία «επιστημονικών» μαθητευόμενων μάγων, που κατευθύνονται από το κέρδος. Τα λεφτά είναι πολλά και ασκούν τεράστια δύναμη πάνω στον άνθρωπο, που αιωρείται πια μεταξύ ελπίδας και τρόμου.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.