ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ & ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ


Το θέμα είναι γνωστό από το παρελθόν. Είναι, επίσης, γνωστό ότι κυκλώματα παιδόφιλων λειτουργούν με συγκάλυψη μέσα σε οργανώσεις κοινής αποδοχής ή εκκλησιαστικά κυκλώματα. Άλλωστε, χωρίς την κάλυψη αυτών των σχημάτων θα είχαν εξαρθρωθεί από καιρού ουσιαστικά τα εγκλήματα αυτά. Βέβαια, η ευθύνη δεν είναι ούτε της εκκλησίας, ούτε των οργανώσεων, αν κάποιοι κακοπροαίρετα με πονηριά και εγκληματική διάθεση χρησιμοποιούν αυτούς τους χώρους για την έκταση της παιδοφιλίας. Είναι ευθύνη, όμως, αυτών των φορέων όταν δεν λαμβάνουν δραστικά μέτρα ακριβώς για να σταματήσουν αυτή την πληγή που ήδη είναι παγκόσμια γνωστή.
Ο Ίδιος ο Πάπας Βενέδικτος, στο ταξίδι του που έκανε τελευταία στην Αμερική, αναφέρθηκε στο θέμα αυτό και υποσχέθηκε να λάβει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του. Το Γερμανικό περιοδικό Spiegel σε αναφορά του δείχνει, πως τα λόγια του πάπα είναι στην καλύτερη περίπτωση μόνο καλές προθέσεις και, ως γνωστόν, με καλές προθέσεις είναι στρωμένος ο δρόμος προς την κόλαση.
Το γερμανικό περιοδικό καταγγέλλει την περίπτωση ενός 63χρονου χειροτονημένου πρόσφατα ιερέα στην περιοχή του Χέσεν, ο οποίος από 16 χρόνια έχει γνωστή παιδοφιλική δραστηριότητα καταγεγραμμένη από διάφορες ευρωπαϊκές αστυνομίες και έχει συλληφθεί για διάφορα επεισόδια. Η επισκοπή του Μάιντς, η οποία προΐσταται θρησκευτικά της εκεί περιοχής, όπως καταγγέλλει το περιοδικό, προστατεύει τον ιερέα και του δίνει συγκάλυψη.
Όλα αυτά, βέβαια, είναι πληροφορίες οι οποίες καταγράφονται και αξιολογούνται, αλλά, όταν γίνονται γνωστές πρέπει να μας βρίσκουν προετοιμασμένους και «όχι να πέφτουμε από τα σύννεφα». Ιδιαίτερα όταν δημοσιεύονται σε ένα τόσο έγκυρο περιοδικό.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.