Ο παλιός εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών, ο γνωστός συγγραφέας Ντέιβιντ Ρόθκοπφ, έγραψε ένα βιβλίο που παρουσιάστηκε αυτές τις ημέρες με τον τίτλο «Super-Klasse». Στο βιβλίο αυτό ισχυρίζεται ο καλός συγγραφέας ότι 6.000 άνθρωποι από όλη την γκάμα των επαγγελμάτων, όπως πολιτικοί, οικονομολόγοι, αλλά ακόμη, θρησκευτικοί ηγέτες, καλλιτέχνες, αποτελούν μια κλίκα κορυφής που κατευθύνει και κυβερνά τον κόσμο.
Ισχυρίζεται από ότι τους ξέρει και τους παραθέτει ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, τη μονομανία τους για επιτυχία. Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, οι ιδιότητες, η ψυχική κατάσταση και η χαρακτηριοδομή των 6.000 ανθρώπων αυτών διασταυρώνεται με αυτό τον τρόπο, ώστε να επιτυγχάνεται ο απόλυτος έλεγχος του πλανήτη σύμφωνα με τις επιθυμίες τους.
Χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε πώς γίνεται μια ηθοποιός, όπως η Αντζελίνα Τζολί, να έχει κάτι κοινό με έναν μεγαλοεπιχειρηματία ή στέλεχος μεγάλης επιχείρησης, όπως π.χ. ο Στέφαν Σβάρτσμαν (διευθυντής της Blackstone), απάντησε πολύ απλά:
Όταν η Τζολί θέλει να μαζέψει λεφτά για έναν καλό σκοπό χρειάζεται οπωσδήποτε ανθρώπους που συμπληρώνουν για αυτή τα τσεκ. Ο Σβάρτσμαν όταν θέλει να μαζέψει κόσμο σε μια σάλα προκειμένου να τον κατευθύνει κάπου, όπου ο ίδιος επιθυμεί και θα υπάρχει το ανάλογο κέρδος, τότε χρειάζεται τη Τζολί να μαζέψει τον ανάλογο κόσμο που θα της δώσει το τσεκ. Με αυτόν τον τρόπο ο ένας βοηθάει τον άλλο.
Όταν ρωτήθηκε για έναν γερμανό πολιτικό, τον πρώην καγκελάριο Γκέρχαρντ Σχρούντερ, ο Ρόθκοπφ και για την εξέλιξή του που είχε ως πολιτικός, καθώς επίσης και για τα εισοδήματά του απάντησε: «οι δυναμικοί πολιτικοί βρίσκουν πάντα τον τρόπο του εύκολου πλουτισμού ή μέσα από τη διοίκηση που προάγουν οι ίδιοι, ή από τη διαπλοκή που χρησιμοποιούν μέσω των ανθρώπων που τους ψηφίζουν και τους ανέχονται.
Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον βιβλίο με πολλές ωμές αλήθειες, που σαν πληροφόρηση αξίζει τον κόπο, αλλά το καλύτερο χαρακτηριστικό του είναι η αναφορά που κάνει στο κοινό στοιχείο που έχουν όλοι αυτοί, την μονομανία για εξουσία και πλούτο.
Φαίνεται ότι τα δύο αυτά στοιχεία ενώνουν τους ανθρώπους με έντονους δεσμούς.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.