Η καρδιακή προσβολή, όπως επίσης, η γαστρορραγία, η οξεία γαστρίτιδα, η απότομη δύσπνοια και άλλα πολλά επικίνδυνα ιατρικά φαινόμενα, που συνωστίζουν τους ασθενείς σε εφημερεύοντα νοσοκομεία. Έχουν τη ρίζα τους σε ψυχιατρικές καταστάσεις και εγκεφαλικές δυσλειτουργίες. Βιβλία, ασθενείς και γιατροί είναι εθισμένοι να ασχολούνται στα επείγοντα με το σύμπτωμα που κυριαρχεί, π.χ. ο πόνος στην καρδιά είναι έμφραγμα, και συνίσταται η άμεση χορήγηση φαρμάκων, η εντατική παρακολούθηση κλπ.

Αποδεικνύεται στην καθημερινή πράξη ότι πέραν των καρδιολόγων, πρέπει να έχουν θέση και άλλοι γιατροί που ασχολούνται με τον εγκέφαλο, οι νευρολόγοι – ψυχίατροι.
Με το θάνατο του Τιμ Ράσερτ ξέσπασε μια μεγάλη αναταραχή με βασικό ερώτημα κατά πόσο η σύγχρονη ιατρική, και συγκεκριμένα, η καρδιολογία προστατεύει τον εκάστοτε ασθενή από τα προβλήματα.
Ο Τιμ Ράσερτ είναι ένας άνθρωπος που ζούσε έντονα. Ήταν άλλωστε αναμενόμενο λόγω του επαγγέλματός του. Ως άνθρωπος της τηλεόρασης, γνώριζε ο ίδιος πόσο επικίνδυνο είναι το επάγγελμά του και σαν καλός πλούσιος Αμερικάνος φρόντισε να έχει την ανάλογη προφύλαξη με τη βοήθεια καρδιολόγου, με καλή θεραπεία και δη, προληπτική αγωγή.
Στα απανωτά check – up που είχε περάσει, ποτέ δεν είχε γίνει έλεγχος για τον εγκέφαλό του και δε δόθηκε προσοχή μήπως η διαταραχή είναι πρόβλημα του νευράξονα εγκεφάλου – καρδιάς. Το αποτέλεσμα ήταν ότι όντως ήρθε καρδιακή προσβολή με τη μορφή κρίσης και ο θάνατός του.
Λόγω της επωνυμίας του πάρα πολλοί άνθρωποι σαν αυτόν, δηλαδή, πλούσιοι Αμερικάνοι, ανησύχησαν καταλαβαίνοντας ότι το σύστημα υγείας που το θεωρούσαν ανώτερο κάθε άλλου σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν προστατεύει. Το αμφισβητούν και το συζητούν και οι καρδιολόγοι, οι οποίοι είναι σε άμυνα, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τις αξίες που κατά καιρούς προβάλουν σαν λύση, δηλαδή, τα φάρμακα και τη διατροφή.
Πρέπει να γίνει γνωστό πως όταν δεν ελέγχεται ο εγκέφαλος, υπολείπεται και ο έλεγχος της καρδιάς. Διότι, η κατεύθυνση της δυσλειτουργίας που προκαλεί την καρδιακή διαταραχή, πάντα ξεκινάει από τον εγκέφαλο.
Πρέπει να γίνει κάτι για εκείνον που αισθάνεται απότομο σφίξιμο, πόνο στο στήθος και απότομα μουδιάσματα, και κυρίως, όταν συνοδεύονται από ζαλάδα και σύγχυση. Τότε, πρέπει να εξεταστεί και ο εγκέφαλος και ύστερα όλα τ’ άλλα.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.