Ιταλοί ερευνητές σε μια τελευταία δημοσίευσή τους κάνουν μια γενναία προσπάθεια να ερευνήσουν τον κληρονομικό παράγοντα της ομοφυλοφιλίας. Συγκέντρωσαν στοιχεία από οικογένειες ομοφυλόφιλων και αναλύοντας τα σε υπερσύγχρονους υπολογιστές με ειδικά «υπολογιστικά μοντέλα» πιστοποίησαν ότι όντως υπάρχει κληρονομική τάση στην ομοφυλοφιλία.
Βέβαια, το γεγονός αυτό γεννά το εύλογο ερώτημα πώς είναι δυνατή η αύξηση των ομοφυλόφιλων, χωρίς αναπαραγωγή. Η συνέχεια στην εξήγηση αυτή ήταν η υπόθεση των ανταγωνιστικών γονιδίων.
Δηλαδή, στις κοινωνίες όπου έχουμε μια αύξηση των ομοφυλοφίλων, τα γονίδια της κληρονομικότητας τους προκαλούν ένα ανταγωνιστικό γονιδιακό ερέθισμα στις γυναίκες του περιβάλλοντός τους να συλλαμβάνουν ευκολότερα και να τεκνοποιούν γρηγορότερα.
Φαίνεται μια πάρα πολύ λογική εξήγηση και έχει επιστημονική βάση, καθώς βασίζεται στα μαθηματικά. αποτελεί, όμως, και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εξεταστεί το θέμα σε βάθος και να δοθούν απαντήσεις που θα λύσουν μεγάλα κοινωνικά προβλήματα.

5 Comments:

  1. Ανώνυμος σχολίασε...
    αν θέλετε, δείτε post σχετικό με έρευνα που αφορά στο θέμα της εγκεφαλικής δομής και του σεξουαλικού προσανατολισμού εδώ:

    http://animats.wordpress.com/2008/06/18/amygdala/
    suncitizen σχολίασε...
    Προσωπικά ουδέποτε πίστεψα ότι η ομοφυφιλία οφείλεται απλά σε κάποιες εμπειρίες. Κι αυτό, γιατί δεν πιστεύω ότι η φύση λαμβάνει υπόψη της τους κανόνες της ανθρώπινης ηθικής και κοινωνίας. Αν τους λάμβανε, τα παιδιά της εκκλησίας θα γίνονταν ασέξουαλ, αφού στο χώρο της έκκλησίας το σεξ έχει δαιμονοποιηθεί. Επίσης, αν τους λάμβανε υπόψη μετά από τόση αυστηρότητα αιώνων στο θέμα του σεξ, δε θα γινόταν μοιχεία, ούτε πορνεία ούτε τίποτα (βλ. και ιραν σήμερα). Επομένως, η φύση δρα με βάση τα γονίδια και αυτό δεν αλλάζει... Το γεγονός ότι σε ένα ομοφυλόφιλο αρέσουν οι άντρες και έχει εμπειρίες με άντρες (ποιος τον εμποδισε να έχει με γυναίκες;) οφείλεται -κατα τη γνώμη μου- σε ισχυρή κληρονομική προδιάθεση.
    Dr D. Kountouris σχολίασε...
    Σαφώς αυτό που γράφετε είναι βασικό. Προσθέστε, όμως, σε αυτό και το γεγονός της μεταφοράς και της αυτόματης καταγραφής από εγκέφαλο σε εγκέφαλο. Αυτή η «ασυνείδητη» ενημέρωση μειώνει τα εμπόδια της επιθυμίας και της φυσικής εξέλιξης.

    Δ. Κουντούρης.
    suncitizen σχολίασε...
    Χμμμ πολύ θά ήθελα να μάθω σχετικά με τη "μεταφορά και την αυτόματη καταγραφή από εγκέφαλο σε εγκέφαλο"
    Αν έχετε κάποιο link θα το εκτιμούσα πολύ.
    Ευχαριστώ
    Dr D. Kountouris σχολίασε...
    Πρόκειται για τις δημοσιεύσεις του καθ. Ι. Ξενάκη (Xenakis) του Harvard.

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.