ΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ & Η ΠΡΩΤΕΙΝΗ NOGO-A


Όταν μιλάμε για εγκεφαλικό ντόπινγκ δεν μιλάμε απαραίτητα μόνο για αθλητικά ρεκόρ. Κατά κύριο λόγο, πρόκειται για επιστημονικές ανακαλύψεις που ξεκίνησαν από πολύ διαφορετική αφετηρία και στόχο π.χ. στην προσπάθεια να εντοπιστούν ποια κύτταρα δραστηριοποιούνται και πώς για την θεραπεία τετραπληγικών μετά από τροχαία, καταλήξαμε στην ανακάλυψη της πρωτεΐνης Nogo-A.

Μόλις εξηγήθηκε επαρκώς η λειτουργία και ο λόγος ύπαρξης της εν λόγω πρωτεΐνης άναψε το λαμπάκι του κέρδους, μιας και ζούμε σε τέτοιο κοινωνικό καθεστώς, βάζοντας την όλη διαδικασία σε άλλη διαδρομή. Για να το κάνουμε πιο συγκεκριμένα η εν λόγω πρωτεΐνη παράγεται δρώντας τοξικά εναντίον αυτών των νευροκυττάρων που προωθούν κινητικές και αισθητικές ώσεις.

Εάν κανείς βρει τρόπο να αναστείλει την δραστηριότητα της τότε, μέσα στο κεντρικό νευρικό σύστημα έχουμε σαφώς μεγαλύτερη βελτίωση των διαφόρων ώσεων στους νευράξονες άρα, και καλύτερη κλινική εικόνα. Στις δε αθλητικές περιπτώσεις μεγαλύτερα ρεκόρ.

Η τροποποίηση της παραγωγής, η ελάττωσης της εν λόγω τροποποίησης στον εν λόγω κεντρικό σύστημα είναι απλή. Με τις υλικές τεχνικές ηλεκτρικού ή μαγνητικού ερεθισμού μπορεί αυτό να πραγματοποιηθεί. Για το καλό του τετραπληγικού, παραπληγικού, τραυματισμένου ή και του αθλητού. Τα πάντα είναι θέμα σωστής διέγερσης και κατεύθυνσης του ερεθισμού.

Ερεθίζοντας τα ολιγοδενδροκύτταρα και κατευθύνοντας την ώση αυτή σε τμήμα του ιδίου κυττάρου ή στο διπλανό κύτταρο έχουμε την αρχή της λειτουργίας ή την αναστολή της παραγωγής της Nogo-A και με αυτό το τρόπο αυξάνουμε ή μειώνουμε την εγκεφαλική απόδοση της αποκατάστασης των νευρικών ινών.

Βέβαια όλο αυτό δεν μπορεί ακόμα να ελεγχθεί και να ερευνηθεί από πουθενά, παρά μόνο κλινικά. Άρα, δεν έχει καμιά έννοια εδώ το αντιντόπινγκ κοντρόλ.



0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.