ΤΟ ΤΕΣΤ ΟΣΜΗΣ - ΜΝΗΜΗΣ (ODOR MEMORY TEST-OMT)

Το τεστ οσμής - μνήμης 12 - στοιχείων είναι μια μη προφορική εξέταση διάκρισης της οσμής και της μνήμης. Αυτή η δοκιμή παρέχει μια γενική βαθμολογία του τεστ καθώς επίσης και μια βαθμολογία του τεστ σε κάθε ένα από τρία διαστήματα καθυστέρησης: 10 SEC, 30 SEC και 60 SEC.
Το OMT είναι κατάλληλο όταν υποψιάζεται το κεντρικό οσφρητικό σύστημα και όταν μια μη λεκτική δοκιμή είναι απαραίτητη. Μετά από τη μυρωδιά μιας επιθεώρησης οσμής, τέσσερις εναλλακτικές λύσεις παρουσιάζονται, η πρώτη μετά από ένα δεδομένο διάστημα καθυστέρησης, και ο ασθενής ή το υποκείμενο απαιτείται για να προσδιορίσει ποιο ένα αντιστοιχεί στη μυρωδιά επιθεώρησης.
Αυτό το τεστ είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο (τεστ- επανελέγχος, r=0,80) και εφαρμόσιμο σε πολλές έρευνες και καταστάσεις κλινικής δοκιμής.

2 Comments:

  1. Νicola Beerman σχολίασε...
    καλησπερα κυριε Κουντουρη,επεσα τυχαια στο μπλογκ σας ψαχνοντας να βρω αρθρα για την οσμη(τυπο,παραμετρους που την επηρεαζοουν κτλ.)Αφορμη εγινε μια ερωτηση ενος φιλου για το πως επηρεαζεται η οσφρηση του σκυλου απο το ιονισμενο περιβαλλον.Αν εχετε κατι υποψη ή καποια πληροφορια για το που να ανατρεξω σας ευχαριστω προκαταβολικα.

    το ε μειλ μου ειναι beerman.stories@gmail.com
    Dr D. Kountouris σχολίασε...
    Δυστυχώς για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχω ιδιαίτερη πληροφόρηση. Λυπάμαι.
    Δ. Κουντούρης.

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.