ΟΣΜΗ, ΜΠΡΟΚΟΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ

Πρόκειται για μια περίεργη τριάδα που φαινομενικά δεν έχει καμία συνοχή. Έρευνες του Πανεπιστημίου της Φιλαδέλφειας οδήγησαν στο σχηματισμό αυτού του τριγώνου που έχει μια συγκεκριμένη παθογένεια. Το κλειδί της υπόθεσης είναι η ουσία TAS2R38 η οποία ευαισθητοποιεί τον ανθρώπινο εγκέφαλο στην έγκαιρη ανίχνευση της γεύσης του πικρού ιδιαίτερα όταν πρόκειται και για δηλητηριώδη φυτά. Έτσι, λοιπόν, πιστοποιήθηκε ότι άνθρωποι που έχουν αυξημένη δραστηριότητα του εν λόγω ένζυμου αναπτύσσουν μια ικανότητα στην εύρεση φυτικών «δηλητηριωδών» ουσιών. Το αποτέλεσμα αυτό επικοινωνεί με παλαιότερες γνώσεις από έρευνες σε ασθενείς του Πάρκινσον που είχαν ανοσμία δηλαδή περιορισμένη ικανότητα στον διαχωρισμό γεύσης ιδιαίτερα του πικρού. Η αιτία και εδώ ήτανε η αποδυναμωμένη η ή μειωμένη δραστηριότητα του εν λόγω ένζυμου.
Πιστοποιήθηκε έτσι ότι το έλλειμμα γεύσης και η ανοσμία παρουσιάζεται σε ορισμένους ανθρώπους που πιθανόν να καταλήξει σε Πάρκινσον από την έλλειψη της ουσίας TAS2R38.

0 Comments:

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.