ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ, ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΠΙΛΗΨΙΑΣ

Η παχυσαρκία είναι μια μορφή επιληψίας. Καινούριες έρευνες που ξεκίνησαν το 1989 στις ΗΠΑ στο Πανεπιστήμιο του Ντάραμ στη Νότια Καρολίνα, ολοκληρώθηκαν πρόσφατα μαζί με άλλες ευρωπαϊκές για να πιστοποιήσει μια παλιά υπόνοια. Συγκεκριμένα, ότι το αίσθημα της μεγάλης πείνας και κατά συνέπεια, του υπερσιτισμού και της παχυσαρκίας που προκαλείται από την υπερδιέγερση των νευρώνων του προμετωπιαίου λοβού. Πιο απλά, είναι κάποια μορφή επιληπτικής κρίσης. Παλιές έρευνες που έγιναν με τη μέθοδο της Ηλεκτροεγκεφαλογραφικής χαρτογράφησης σε πολυήμερες καταγραφές είχαν πιστοποιήσει αυτή την υπόνοια. Το ίδιο πράγμα επιβεβαιώθηκε και με την ανίχνευση της λεπτίνης.
Η λεπτίνη είναι μια συγκεκριμένη ορμόνη που ρυθμίζει το αίσθημα της πείνας και κατευθύνεται από το ίδιο μέρος του εγκεφάλου. Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις ήρθε και η κλινική παρατήρηση όπου παχύσαρκοι επιληπτικοί ασθενείς λαμβάνοντας αντιεπιληπτική αγωγή έχαναν βάρος. Ύστερα από αυτό, η ομάδα των νευροεπιστημόνων του Ντάραμ παίρνοντας τις σχετικές άδειες, δοκίμασε ένα αντιεπιλητπικό φάρμακο, τη τισονισαμίδη, πλέον για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Οι έρευνες στους παχύσαρκους (δείκτης μάζας σώματος πάνω από 36) έδειξαν θεαματικά αποτελέσματα. Έως και επαναφορά στο φυσιολογικό βάρος πιστοποιήθηκε σε χρόνια παχύσαρκους ασθενείς, χωρίς ουσιαστικές παρενέργειες.
Τα αποτελέσματα είχαν μια σίγουρη πιστοποίηση γιατί η διαφορά με τους ασθενείς που λάμβαναν εικονικό φάρμακο, ήταν στατιστικώς σημαντική, διαφημίζοντας διεθνώς ότι η παχυσαρκία είναι μια από τις πιο διαδεδομένες αρρώστιες που συναντάται ιδιαίτερα συχνά, έτσι ώστε να χρήζει μιας ουσιαστικής αντιμετώπισης.


1 Comment:

  1. zafeiris σχολίασε...
    Περισσότερες πληροφορίες για θέματα όπως η παχυσαρκία, ο Δείκτης Μάζας Σώματος (BMI), καθώς και για τη διατροφή εν γένει μπορεί κανείς να βρει στο δικτυακό τόπο του vitaequalis.

Post a Comment



Δημοφιλείς αναρτήσεις

 

© 2006 | Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger by Blogcrowds.